Ring til os
Skriv til os
Plejeprodukter til læder og tekstil
Møbelpleje

Pleje af lædermøbler

Læder er et naturprodukt og bliver ofte smukkere med alderen, såfremt du sikrer, at læderet får den rette pleje. Mange folk glemmer dog at pleje sine lædermøbler og ender ud med slidte og misfarvet møbler, som ingen gider at eje. Det er derfor dig som bestemmer, hvor lang tid dit møbel skal holde. 

Læder har som udgangspunkt fået en overfladebeskyttelse fra starten, men tilføres ved almindelig brug kropsfedt fra hænder og nakke. En jævnligt rengøring af sit lædermøbel samt beskyttelse af læderet ved hjælp af imprægnering er derfor nødvendig, ellers vil kropsfedt med tiden opløse overfladebeskyttelsen. Dette vil medføre misfarvning og fedtpletter samt gøre læderet mere sårbar over for almindelig slid, hvilket kan ende med revner i overfladen. 

Hos Jydsk Møbelværk anbefaler vi, at du bruger Leather Master læderpleje til at vedligeholdelse af dine møbler. Leather master læderpleje indeholder miljøvenlige midler, som gør det nemmere at bevare læderets naturlige udseende. Påfør et tyndt, jævnt lag med masserende cirkelbevægelser. Anvend svamp eller fnugfri klud. 

  • Anilin og semianilin læder skal have lædercreme 2-4 gange årligt ved almindelig brug. 
  • Støvsug sofaen med en blød børste minimum en gang om ugen
  • Undgå direkte sollys. Læder vil falme og udtørre.

Pleje af møbler i stof og tekstil

Stofmøbler fremstilles i en lang række lækre materialer. For at bevare samme udseende og forlænge levetiden, er en jævnlig rengøring nødvendig. Over tid kan støv medvirke til at stoffet ændrer farve samt fremskynde unødvendig slid. En støvet sofa kan samtidig medvirke til at indeklimaet bliver dårligere. 

  • Undgå direkte sollys. Selv det mest lysægte tekstil kan falme i direkte sollys. 
  • Støvsug sofaen med et blødt mundstykke en gang om ugen. 
  • Placer ikke sofaen op ad varmekilder (brændeovn, radiator etc.) 
  • Fjern altid plet med det samme
  • En plet fjernes med køkkenrulle eller en anden sugende klud tilsat danskvand og ph. neutralt opvaskemiddel. 

Skal du rengøre stoffet anbefaler vi at Leather Masters plejeprodukter. Der findes renseprodukter til at rense hele møblet samt til pletrens. Test dog altid produkterne på et ikke synligt sted før brug. 

Møbelpleje
Ring til os
Skriv til os